Over mij

KIND IN DE PRAKTIJK

Ik ben Annelies Rosiers en ik studeerde af als bachelor maatschappelijk assistent en master in de klinische psychologie, specialisatie kinderen en adolescenten. Deze specialisatie was voor mij een evidente keuze, gezien mijn affiniteit voor het werken met kinderen en jongeren.

  

Het werken met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsstoornis is iets wat me erg boeit en waarin ik me steeds verder tracht te verdiepen. Mijn ervaring inzake ontwikkelingsstoornissen bouwde ik op door zowel op professioneel vlak met kinderen en jongeren met autisme en/of gedragsproblemen te werken, alsook in mijn vrije tijd. Naast mijn praktijk als zelfstandig kinderpsychologe, werk ik als ondersteuner in het onderwijs en geef ik ook groepsessies in groepspraktijk Mea (Rijmenam). Onder het motto van levenslang leren, volg ik regelmatig bijscholingen en heb ik in mijn werk oog voor actuele wetenschappelijke bevindigen en ontwikkelingen. Ik volgde bijkomende opleidingen in het werken met Brain Blocks en Geweldloos Verzet. In 2022 deed ik ook een postgraduaat 'Geweldloos Verzet' aan de Vrije Universiteit Brussel. 

 

Ik ben als klinisch psychologe erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 852110898), ben lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP) en van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP). Visumnummer: 265342.